En sovepose varmer på vilde vintervandreture

26 nov
En god sovepose kan du bruge i selv det koldeste klima (foto eventyrsport.dk)

En god sovepose kan du bruge i selv det koldeste klima (foto eventyrsport.dk)

Det er ikke længere sæson for festivalprogramoffentliggørelser, lange nætter på nedtrampede marker, plastikkrus og Roskilde-ekstase. Vinteren er blevet hverdagen, og det virker usandsynligt, at man skulle hoppe i telt og sovepose før det igen bliver sommer. Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være.

Der findes udendørsudstyr til alle sæsoner. Det gælder også soveposer. Du har måske set dokumentarer om bjergbestigere, der med blå fingre når Himalayabjergenes toppe og om vilde vandringer på Nordpolen henover indlandsisen. Så yderligt behøver du ikke gå for at komme på smukke naturoplevelser, hvor en varm vintersovepose er kærkommen.

I Nordnorge eller på Færøerne er der mulighed for at fylde natten med nordlys og en natur, der kun er åbent for om vinteren. Men det kræver, at rygsækken er pakket med udstyr, der gør, du ikke behøver at vende om halvvejs. Soveposer findes i mange afarter, og du kan altid læse på dem, hvor mange grader de kan holde dig varm under.

Soveposer og andet naturudstyr

En sovepose kan hurtigt gå hen og blive en uvurderlig ven. De findes som nævnt til mange temperaturskalaer. Dertil findes de også i forskellige tykkelser, med forskellige indstillinger omkring hovedet og i forskellige længder. Nogle kan lukkes helt, så ansigtet er pakket ind, mens du sover, andre har ekstra indlæg i fødderne, så de holdes varme natten over.

Med en god sovepose, kan du få nogle uovertrufne oplevelser i det fri.

Det vigtigste er, at dit udstyr og dermed din sovepose, er nemt at bevæge sig med. Det skal være til at pakke ned i din vandrerygsæk, det skal være let at bære på, og det skal ikke mindst være simpelt at pakke ud og sætte op, når I holder pause på turen eller skal overnatte. Alt dette findes specifikt til dit formål, det er blot at finde ud af, hvilket du har brug for.

Find din sovepose her

Share

One Reply to “En sovepose varmer på vilde vintervandreture”

  1. Pingback: Med en sovepose fra Yeti bliver natten i det fri en drøm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *