Find den rigtige rygsæk

10 feb
Deuter - Futura Pro 34 SL 2011 (Foto: EventyrSport.dk)

Deuter - Futura Pro 34 SL 2011 (Foto: EventyrSport.dk)

Er du på vej ud på en vandre- eller langrendsskitur denne vinter? Så skal du have det rigtige udstyr, og en god og solid rygsæk er nødvendig for, at du får det maksimale ud af turen.

Rygsækken til lige netop dig

Det siger sig selv, at det er vigtigt, at du finder en rygsæk, der er behagelig at have på. Du skal bære på den i mange timer. Men samtidigt skal du tænke på at finde en rygsæk, der passer til lige præcis den tur, du skal på og de behov, du får. Hvis rygsækken er for lille, kan du ikke have alt, hvad du behøver, med, og hvis den er for stor, kan du komme til at fylde den med overflødige ting, og det tynger. Gør dig derfor klart, før du går ned og køber, hvad du skal have med, og snak med ekspedienten om, hvor lang tid du skal være af sted. Som pejlemærke kan du gå efter, at hvis du skal bo i hytte, eller bare på en kortere tur med let opbakning, kan du klare dig med 25-50 l. Men hvis du regner med selv at medbringe telt, sovepose og kogegrej, skal du op i 50-80 l i stedet.

Pak din rygsæk med omtanke

En stor fejl, mange laver, er at pakke for meget, når de tager på vandre- eller langrendskitur. På en vandretur skal du tit bære på din rygsæk en hel dag, og derfor skal du sikre dig, at du kun har det allermest nødvendige med. De tungeste ting skal pakkes tæt ind til ryggen og helst ud for den øverste tredjedel. Lette ting skal derimod nederst og yderst i rygsækken, så skaber du den bedste balance.

Find den helt rigtige rygsæk her

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *