Giv dit barn lyst til sport

6 jan

Det er almindelig kendt, at mange børn ikke dyrker den sport, som de og deres krop har brug for. Derfor er det vigtigt, at du som forælder tænker i, hvordan du kan finde en sportsgren, som dit barn har lyst til, synes er sjov og får den nødvendige motion ud af.

Børn og sport: En god kombination

Der er mange grunde til, at det er en god idé at få dit barn til at dyrke sport. For det første udvikler sporten barnets fysiske udvikling og gennem sporten lærer barnet en masse om sociale relationer, respekt og samarbejde. Det er selvfølgelig forskelligt fra sportsgren til sportsgren, hvilke kvaliteter, barnet får ud af det, og det kan du med fordel udnytte. Vælg for eksempel en holdsport, som barnet er tryg ved, hvis du mener, at du barn kan have en tendens til at være indelukket. Bonus er, at hvis dit barn udvikler et sundt og godt forhold til sport som barn, er chancen større for, at barnet vil tage det med sig ind i sit voksne liv.

Det skal være sjovt

Det vigtigste er, at dit barn har lyst til sporten og synes, det er sjov at deltage. Derfor skal du også respektere, når barnet er gammelt nok til at udtrykke egne ønsker om hvilken sport, det skal deltage i. På hjemmesider som nysport.dk kan du finde inspiration til sportsgrene, søge på hvor dit barn kan træne og holde dig opdateret på nye sportsgrene eller arrangementer. På den måde kan du danne dig et godt overblik og finde frem til den sport, som passer bedst til dit barn.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *