Hvilken vinterjakke skal du vælge? Skijakke eller uldjakke?

15 okt
Hvordan holder man bedst varmen? (foto eventyrsport.dk)

Hvordan holder man bedst varmen? (foto eventyrsport.dk)

Det er snart vinter. Og vi ved, at det betyder masser af sne, blæst og frostvejr. En vinterdag kan være utrolig smuk med klart vejr, blå himmel og kun en smule frost. Men det kan også være en våd og blæsende frostdag, hvor man mest bare har lyst til at blive liggende under dynen og drikke varm kakao hele dagen lang.

Men vi skal jo ud – vi skal på job, motionere, gå i biografen, eller hvad vi nu ellers bruger vores dage til. Og når man skal bevæge sig ud i vintervejret, er det vigtigt at være klædt godt på. Især en god vinterjakke er vigtig. Men hvilken type skal man vælge? Her får du et par ideer.

Uldjakke, skijakke eller noget andet?

En flot uldjakke kan være en type løsning. Ulden holder dig varm, og det er klart en fordel. Men det er dog ikke til alle typer vintervejr, en uldjakke er ideel. For eksempel er den ikke god til slud eller meget sne, da den godt kan blive lidt tung og våd af det. Vær opmærksom på at få en tyk uldjakke, hvis du vælger sådan en, så den kan holde blæsten ude. En tynd uldjakke gør det nemlig ikke.

Hvis du vil have en vinterjakke, der virkelig kan holde dig varm og være en god ven i snestormen, skal du have en skijakke. Den er praktisk, da den er vandtæt og dermed afviser både sne og slud. Samtidig er den typisk rigtig varm og kan holde dig varm i mange frostgrader. Vælg en skijakke, der går god op i halsen, så du kan lyne helt op og undgå at få sne og slud ned i nakken. Vælg eventuelt også en med hat på.

Find en skijakke her

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *