Sådan vælger du den rigtige flyverdragt

7 dec

Ungerne skøjter snart ud i vintervejret, som alt andet lige betyder koldere, vådere og mere blæsende vejr. Det skulle nødig forhindre ungerne i at have det sjovt, og med den rigtige flyverdragt bliver det da heller aldrig et problem.

Når du skal vælge den, er det vigtigt at du kigger på om dragten er vandtæt, om den skyr vand, om børnene kan ånde i den og hvor holdbar den er. Det er selvfølgelig svært at forudsige, hvor længe en flyverdragt kan holde, men hvis du kender et mærke fra tidligere, kan erfaringen hjælpe med at guide dig i den rigtige retning. Ellers er det bare at spørge i din omgangskreds eller søge efter tests på nettet.

Flyverdragt med højt vandsøjletryk

Vandtætheden er et andet vigtigt punkt. Hvis dragten suger vand til sig, bliver den for det første tung og ubehagelig at slæbe rundt på. Dernæst køler det selvfølgelig dit barn ned, og gør det mere sandsynligt, at poderne vender hjem fra børnehave og fritidsinstitution med en forkølelse. Kig derfor på vandsøjletryk, når du køber, og få en god snak med ekspedienterne når du køber. Didriksons, Fjällräven, Isbjörn og Vaude laver blandt mange andre fremragende flyverdragter og overtøj til børn.

Børnenes sikkerhed

Udover flyverdragtens helt praktiske egenskaber, som selvfølgelig skal være på plads, er det vigtigt, at den også lever op til nogle helt grundlæggende krav til sikkerhed. Hvert år er der historier om børn, som har været i fare på grund af snore og hætter, der sætter sig fast, når de leger.

For at forebygge den slags situationer, skal du kigge efter en dragt uden snore, der kan sætte sig fast og med en hætte, der kan glide ned af sig selv. Alternativt kan snorene klippes af og hætten erstattes med en hue.

Find din nye flyverdragt billigt her!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *